Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Sweet Home Alabama

19. januar 2003 af Steffen Damkjær Moestrup

1 stjerner Skriv en kommentar

Sweet Home Alabama billede

New Yorker chick Melanie Carmichael har styr på det hele. Karrieren, frisuren og nu har manden i hendes liv sandelig også lige friet til hende. Der er kun et problem. Hun er allerede gift....

....med en bonderøv fra Alabama.

Inden giftermålet med borgmestersønnen Andrew Hennings (Patrick Dempsey) kan stå, må Melanie (Reese Witherspoon) derfor drage tilbage til sin hjemstavn for at få ordnet skilsmissen med Jake Smooter (Josh Lucas). Det burde være en smal sag. Men Jake er ikke sådan at få makket på plads.

Deres veje skiltes for nogle år siden, og mens hun har skabt sig en succesrig karriere i modeverdenen, render han stadig rundt i hullede cowboybukser, en bajer i hånden og en beskidt hund på verandaen. Og da han får besøg af sin nu meget mondæne ungdomskæreste, er han alt andet end samarbejdsvillig.

Det bliver til noget af et gensyn med fortiden for den rappe Melanie. Hun har næsten mistet kontakten med sine forældre, så de får noget af et chok, da hun pludselig står i stuen. Hendes gamle venner har også næsten glemt hende og de enkelte, som kan huske hende, har ikke meget tilovers for sådan en storbysnob.

Langsomt går det – selvfølgelig – op for Melanie er det er her, hun kommer fra, og her hun hører til. Alt hvad Alabama har at tilbyde af Country-bal, landsbyfestival og storslået natur er jo alligevel noget, hun holder af. Og selvfølgelig er Jake også en hun holder af. Den først kærlighed er jo noget ganske specielt.

Der er tale om en meget forudsigelig film. En rigtig feel-good a la gamle lystspil med Doris Day og Kathryn Hepburn. Skuespillet er lige ud af landevejen, glat og kedsommeligt. Der er ikke det mindste skred i handlingen. Alt forløber efter skematisk filmfortælling af den mest gængse type.

Der er ikke så meget at sige. Ikke så meget at komme efter. Om man så har lyst til det alligevel er jo en personlig sag. Jeg har ikke.

Titel: Sweet Home Alabama
Original Titel: Sweet Home Alabama
Premieredato: 3. januar 2003
Instruktør: Andy Tennant
Skuespillere: Reese Witherspoon, Josh Lucas, Patrick Dempsey, Candice Bergen
Spilletid: 108 min.
Selskab: Touchstone Pictures, Original Film, D&D Film, Pigeon Creek Films, Buena Vista
Genre: Romantik
Link: http://www.sweet-home-alabama.com/




banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...