Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Ice Harvest

5. juli 2006 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Ice Harvest billede

Snyd og bedrag og håndvåben. Så er scenen sat til en gang bang bang og heftige punchlines...

Julefilm i sommerheden, tja hvorfor ikke? The Ice Harvest er i hvert fald en sjov lille komediethriller i genren om hvem der narre hvem. I stil minder den meget om Sam Raimis En Simpel Plan (i øvrigt også med Billy Bob Thornton på rollelisten), for heller ikke her går tingene som man kunne have håbet på. Vi befinder os i Wichita, Kansas hvor advokaten Charlie og hans makker Vic har stjålet over 2 millioner dollars fra den lokale gangster Bill. Charlie og Vic har altså klaret det grove arbejde, men mangler nu bare al logistikken – og det har de mildest talt ikke styr på. Hvem skal for eksempel opbevare pengene? Dette spørgmål er blot et af mange, som bliver starten på en indviklet affære.

Alt går praktisk talt skævt, og inden længe er der trukket godt med skydevåben. En afskåret finger, en fed kone, en kasse med en noget snakkesaglig tilfangetagen, en ejer af en stripklub, en af Charlies fordrukne venner samt ordensmagten bliver rodet ud hvor de ikke kan bunde...

At gå nærmere ind på præmissen ville være en dødssynd af karat. Dette er en af de små film som bare skal opleves, og så er den i øvrigt ikke særlig lang. Blot 4 gange 20 minutter skal man afsætte. Man følger Charlie (John Cusack – Being John Malkovich, Conair, Identity) det meste af filmen, for det er ligesom hans værk der skal følges til dørs. Billy Bob Thornton (Monster's Ball, The Alamo, Bad Santa) er igen igen herlig og nærmest altoverskyggende, hvis det da ikke havde været for Oliver Platt (Pieces Of April, A Time To Kill, Casanova) Ganske vist uden megen spilletid, men som nørden med hang til flasken får han undervejs reddet sig nogle gevaldige tømmermænd og ikke mindst et solidt los i kuglerne. Tilmed har han fået leveret nogle glimrende replikker som bliver leveret lige i skabet. Naturligvis kommer det også til et drabeligt endeligt med Bill (Randy Quaid – Brokeback Mountain, Independence Day, Midnight Express). Han har kidnappet Charlies flamme – stripklubejeren Renata (vores egen Connie Nielsen – Gladiator, Brødre, One Hour Photo) for at lokke Charlie nærmere.

Instruktøren Harold Ramis (ja, det er den nørdede Dr. Spengler med brillerne fra Ghostbusters) har gjort det igen. Som instruktør har han blandt andet stået bag En Ny Dag Truer – og både Analyze This og Analyse That (som jo viste Robert De Niro som en udmærket komedie-skuespiller). Hans sans for humor er ikke til at tage fejl af, og det kræver næsten ikke mere end at han er i nærheden før folk griner. Hans cv kommer anno 2008 muligvis også til at tælle Ghostbusters III, som han har fået lov til at være instruktør på. Om vi så ser ham som Spengler i den film også, skal jeg lade være usagt. Med denne film har han ikke helt forladt gangster-genren, men der er kommet mere thriller-action ind fra højre og det klæ'r ham med lidt fornyelse. Filmen er fra start ikke ude med de store armbevægelser, men mindre kan også gøre det. Her er charme og tjubang nok for pengene.

Ekstra materialet er værd at gå i dybden med. Hør forfatterne fortælle om tilblivelsen, located på nøjagtig samme stamværtshus som John Cusack bruger i filmen. Tilmed er de positioneret i samme stil som filmens figurer, hvilket man ser i flash backs. Se en regulær bag kameraet og se hvordan den skæve scene ved den frosne fjord er blevet til. Dog lærer jeg nok aldrig at forstå hvad vi skal med at være vidne til to alternative slutninger. Det har for mit vedkommende altid slået lidt af mystikken og idéen ud af kurs, men kan man lide den slags bliver man her præsenteret på to øvrige slutninger på filmen. Man kan også få sig et godt grin, da en fraklippet scene er vedhæftet. Der slår Billy Bob Thornton over i sin rolle som Karl Childers fra Sling Blade, den skæve mundvig og den lette stønnen i sit portræt af en retarderet, slår Cusack ud af kurs som dog spiller med og Thornton får applaus til sidst under stor morskab. Oven i hatten filmens trailer samt en stak andre trailers.

Her bydes ind med 4 stjerner for den fine præstation i genren sort humor til kaffen – og så i øvrigt god fornøjelse med en julefilm i heden!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: The Ice Harvest
Original Titel: The Ice Harvest
Premieredato: 4. juli 2006
Instruktør: Harold Ramis
Skuespillere: John Cusack, Billy Bob Thornton, Connie Nielsen, Randy Quiad, Oliver Platt
Spilletid: 80 min.
Selskab: Focus Features, 2005
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...