Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Jungle Book

9. oktober 2016 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Jungle Book billede

Den rent og skært nødvendige anmeldelse

Den elementært nødvendige synopsis
Den lille dreng Mowgli er vokset op hos en ulvefamilie efter panteren Bagheera havde fundet ham i skoven og bragt ham til dem. Men da den frygtindgydende tiger Shere Khan finder får kendskab til Mowgli, vil han dræbe ham, fordi han ved, hvor farligt mennesket kan være. Mowgli indser han, at han ikke længere kan blive i junglen og Bagheera vil følge ham tilbage til menneskeheden.

Men Shere Khan finder dem på vejen i junglen, må Bagheera kæmpe en hård kamp for at holde ham væk, og Mowgli må flygte alene ind i junglen. Undervejs møder Mowgli flere dyr i junglen, som bestemt ikke vil ham det bedste, men heldigvis møder han også bjørnen Baloo, som selvfølgelig lærer Mowgli ”det elementært nødvendige”.

En jungle af filmatiseringer
Bogen Junglebogen (1894) var en samling af historier skrevet af den engelske forfatter Rudyard Kipling og den er siden blevet filmatiseret i mange forskellige afskygninger. For eksempel den russiske Adventures of Mowgli (1967/1973) eller Zoltan Kordas Jungle Book (1942), som blev nomineret til fire Oscars. Men nok mest berømt er Disneys tegnefilm The Jungle Book (1967) som udkom 10 måneder efter Walt Disneys død og som måske af samme grund blev kæmpe succes og i dag er den 29 mest indbringende film nogensinde i USA.

27 år senere kom så live-action-versionen The Jungle Book (1994) som blev den første genindspilning af Walt Disneys film og den havde, ifølge den legendariske kritiker Roger Ebert fra The Chicago Sun-Times: "so little connection to Rudyard Kipling or his classic book that the title is beyond explanation." Yderligere to film The Second Jungle Book: Mowgli & Baloo (1997) og The Jungle Book: Mowgli's Story (1998) udkom kort efter uden nævneværdig succes.

Den nye Junglebogen er instrueret af Jon Favreau (Elf, 2003, Iron Man 1+ 2, 2008, 2010) og filmen er baseret på Rudyard Kipling historiesamling og på elementer fra Walt Disneys animerede film fra 1967. Filmen benytter ikke virkelige dyr, men er i stedet bygget op omkring en stor del CGI-effekter og de engelske stemmer leveres af store navne som Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Scarlett Johansson og Christopher Walken. Filmen blev en kritisk og kommerciel succes og indtjente mere end 965 millioner dollars, hvilket gør det til det fjerde mest indbringende film af 2016 og den 31. mest indbringende film nogensinde.

Så lad dog vupidu blive i originalen
Junglebogen bliver fortalt gennem Ben Kingsleys Bagheera, der som altvidende fortæller om Mowglis tilblivelse og eventyr gennem junglen. Filmen handler om Mowgli, som begiver sig ud på en rejse i selvopdagelse og som selvfølgelig som en ægte helt overvinder sine største frygt. Vi møder pytonslangen Kaa, der hypnotiserer den lille dreng og vi møder abekongen Kong Louie, som forgæves forsøger at overtale Mowgli til at afsløre hemmeligheden om ”Den Røde Blomst”, der er så svær at finde: ilden.

Personligt tager det mig en del tilvænning, når ”virkelige” dyr, fremfor tegnefilmsdyr, begynder at åbne munden og snakke, før jeg helt bliver overbevist. Der er et eller andet med mundbevægelserne, som aldrig kommer til at virke troværdigt. Måske er det bare idéen om, at virkelige dyr ikke kan snakke. Men når tilvænningen er fuldført, så bliver Junglebogen faktisk en ganske medrivende og spændende fortælling.

Filmen fungere faktisk ret udmærket som live-action og heldigvis er en stor del fjollerierne og sangene, blevet skåret helt væk. Det har pyntet og gjort filmen indlevende og langt mere troværdig. Men vi ville faktisk have været bedre tjent med ingen sange overhovedet. Selvom filmen er minimeret til Baloos ”Det Rent Og Skært Nødvendige” og Kong Louis’ Et Men'ske Ligesom Dig fra den tidligere Disney-film, så har de ikke noget at gøre i filmen.

Dertil er barneskuespilleren, som spiller Mowgli (Neel Sethi) ret Irriterende og formår desværre sjældent at spille særligt overbevisende. Men det har ikke afholdt Teen Choice Awards fra at nominere ham som ” Breakout Star”. Jeg synes dog personlig, at jeg har barneskuespilleren, der har imponeret langt mere!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Disney

Titel: The Jungle Book
Original Titel: The Jungle Book
Premieredato: 8. september 2016
Instruktør: Jon Favreau
Skuespillere: Ben Kingsley, Christopher Walken, Bill Murray, Giancarlo Esposito, Garry Shandling, Scarlett Johansson, Idris Elba, Lupita Nyong'o, Brighton Rose, Neel Sethi
Spilletid: 104 min.
Selskab: Walt Disney Pictures, Fairview Entertainment, 2016
Genre: Adventure , Drama , Familie
Link: http://movies.disney.com/the-jungle-book-2016


banner
Overskrift Højre Block
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...
RetributionKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...