Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billede

Bamse


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Meg

9. august 2018 af Patrick S. Sørensen

4 stjerner Skriv en kommentar

The Meg billede

The Meg er det som Rampage, The Hurricane Heist og Skyscraper burde have været; en stor dum actionfilm, der faktisk er din tid værd. Ligesom førnævnte film, er The Meg også en film der med en klar ironisk distance gør grin med klassiske action-troper. Dette kan være farligt, for hvis filmen ikke lykkes i at være sjov i alt dens dumhed, ja så føles filmen bare dum. Dette er dog ikke tilfældet med The Meg, der her har fundet præcis den rigtige mikstur til denne type film.

Tåkrummende dårligt – men måske er det meningen?
The Meg starter lidt kluntet med et par akavede humoristiske scener, der i den grad falder fladt. Heldigvis finder filmen langsomt men sikkert sit fodfæste, som om filmen, ligesom publikum, skal vænne sig til den useriøse stil. Det hele begynder for alvor at vende mod det bedre, når Jason Statham kommer ind i filmen. Vi har tidligere set hans komiske talent i film som Spy, Fast & the Furious-filmene og The Expendables-filmene, men her er det første gang han bærer en komisk hovedrolle, og han er eminent i rollen som Jonas Taylor. Det samme kan dog ikke siges om det resterende cast. Specielt Li Bingbing og Winston Chao spiller nogle gange tåkrummende dårligt, som hvad der må være nogle af filmhistoriens dårligste forældre, men måske det er meningen? Om ikke andet hjælper det følelsen af cheesy B-film godt på vej.

Popkornsgnaskende Cheesiness!
Selve hajen, eller The Meg, som de kalder den, er rigtig fint lavet. Dens store lodne krop er skræmmende nok til, at man ikke kun griner, men også tager den alvorligt, når situationen er til det. Filmen har faktisk nogle ret vellykkede suspense-momenter, hvor hajen og det mørke, åbne hav bliver brugt rigtig godt. Især bliver hajen taget alvorligt i en strandscene mod slutningen af filmen, der starter med at være komisk, men går hen og bliver meget voldsom.
Men i alt dens popkornsgnaskende cheesiness, bliver man hen mod slutningen en smule træt af stilen. The Meg spiller kun på én node, og det er ikke nok til at holde de 113 minutter filmen varer. En mere fokuseret historie havde godt kunnet få filmen ned på de 90 minutter den højst skulle vare for at fungere optimalt.Med The Meg skal du vide hvad du går ind til, men er du med på en fjollet tur i biffen, så er The Meg ganske enkelt et skide sjovt action-eventyr du ikke vil være foruden. Og så hold lige øje med filmens sidste joke, der er så dårlig, at den er lidt af en genialitet.

Titel: The Meg
Original Titel: The Meg
Premieredato: 9. august 2018
Instruktør: Jon Turteltaub
Skuespillere: Jason Statham, Li Bingbing, Rainn Wilson, Ruby Rose, Winston Chao, Cliff Curtis, Robert Taylor, Jessica McNamee, Ólafur Darri Ólafsson, Masi Oka
Spilletid: 113 min.
Selskab: Warner Bros. Pictures, Gravity Pictures, Flagship Entertainment, Apelles Entertainment, Di Bonaventura Pictures, Maeday Pictures
Genre: Action , Gyser , Sci-Fi
Link: http://www.themeg.movie/


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...