Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Game Of Thrones ...
Støt Cinemaonline
Filmquiz I Valby...
Første Smugkig F...
Den Oscar-Vinden...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Midsommar
Midsommar billede

Toy Story 4
Løvernes Konge


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Ottoman Lieutenant

1. februar 2018 af Carsten Skov

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Ottoman Lieutenant billede

Film kan være et glimrende medie til at gøre en historisk begivenhed og sammenhæng nærværende for et nutidigt publikum. Med film som Dr. Zhivago, Den engelske patient og Schindlers liste i tankerne, kan man derfor være tilbøjelig til at have særlige forventninger til en film, der bevæger sig uden for den ’normale’ Hollywood-emnekreds.

Handlingen i The Ottoman Lieutenant er en blanding af krigsdrama, historisk kommentar og elementer af forbudt kærlighed. Ingredienserne til et spektakulært drama er bestemt til stede, men braget udebliver.

Filmens 'heltinde', Lillie Rowe, kommer fra en absolut velstående hvid familie i Philidelphia, hvor hun i trods eller protest arbejder som sygeplejerske for at hjælpe de fattige. En idealisme, der gør det naturligt for Lillie at lægge tage en sort ind til behandling – hvilket bliver afvist på det bestemteste.

Næste step er så, at Lillie – efter at have hørt en flammende beretning om forholdene på et amerikansk drevet hospital i det østlige Anatolien – beslutter sig for egenhændigt at bringe en lastbil, proppet med medicin og lægeudstyr, frem til det nødlidende hospital. Agtværdigt og drevet af en ihærdig indignation, bestemt. Men alt i alt et drive, der ikke er søgt sandsynliggjort i figuren Lillie i øvrigt. Dermed står hendes fokus på retfærdighed og ligestilling på tværs af etnisk herkomst noget umotiveret.

Det bliver ikke meget bedre, da Lillie når frem til Istanbul og tilfældigvis render ind i Ismail Veli, en løjtnant i det osmanniske imperiums hær. Høj, mørk, mystisk, som nu Michiel Huisman, kendt fra Game of Thrones, kan fremstå. Det er nærmest skåret ud i pap og bøjet i neon, at der er sat vand over til en relation, der strækker noget ud over det simple samtaleplan. En plot-effekt, der ikke bliver mindre tydelig, da Lillie omsider når frem til hospitalet, hvor den læge, spillet af Josh Harnett, der oprindeligt holdt den flammende 'vækkelsestale' i Philadelphia, tager vel imod Lillie.

Handlingen på og omkring hospitalet befinder sig på randen af 1. verdenskrig. Der dukker russiske soldater og gnidningerne mellem den muslimske tyrkiske befolkning og den kristne armenske befolkninger når kun til at antyde voldelig konfrontation. At det armenske folkemord venter forude, skal man med andre ord selv være opmærksom på som tilskuer. Det er ’tegnet’ tilsvarende vagt, at attraktionen mellem mellem Lillie og Ismail ligefrem skulle være forbudt kærlighed. Nuvel, hun er kristen og han er muslim, men denne modsætning bliver ikke håndteret som en afgørende pointe.Samlet set er The Ottoman Lieutenant et vagt og ikke særligt interessant forsøg på at skabe et storslået romantisk krigsdrama på et ellers befriende historisk territorium. Bevares, billederne af den storslåede natur i Anatolien er bestemt flotte, faktisk i en sådan grad, at de i højere grad fanger opmærksomheden, end plot og skuespilpræstationer gør det.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Universal Pictures.

Titel: The Ottoman Lieutenant
Original Titel: The Ottoman Lieutenant
Premieredato: 1. februar 2018
Instruktør: Joseph Ruben
Skuespillere: Michel Huisman, Hera Hilmar, Josh Harnett, Ben Kingsley, Haluk Bilginer
Spilletid: 106 min.
Selskab: Eastern Sunrise Films, Y Production
Genre: Drama , Krig


banner
Overskrift Højre Block
Game Of Thrones ...
High Life
Harpiks
Sorry We Missed You
Midsommar
The Two Popes
Drømme fra Ødema...
Knives Out – Var...
Den Gyldne Handske
Jumanji: The Nex...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...