Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Demon Slayer: To...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Turbo

10. oktober 2013 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar

Turbo billede

Suger'Rush' for børn

Lynhurtig sneglefart
Theo drømmer om at vinde verdens største racerløb, Indy 500, ligesom hans største racerkøreridol, den arrogante men charmerende verdensstjerne, Guy Garné. Men Theo er desværre en snegl, der lever og arbejder blandt tomatplanterne i et sneglekollektiv. En dag får Theo nok af de andre snegles hån og vise ord, og forlader haven de bor i, og kort efter får Theo på ægte Spiderman manér lynhurtige kræfter efter et bizart nitrogen-uheld. Men sine nye kræfter og i selskab med en umoden taco-sælger, begiver Theo, nu Turbo, sig ud for at realisere sin umulige drøm.

I sneglekollektivet går dagligdagen med at passe tomatplanterne. Selvfølgelig går tingene ikke stærkt. Kun når den evige tilbagevendende krage dagligt snupper en af sneglene til morgenmad. Men sneglene har det godt som de har det i deres verden. Ingen grund til at lave om på naturens gang. Og hvis faren skulle nærmer sig, kryber man bare ind i sit hus i sikkerhed. Tingene går i den grad alt for langsomt i Theo’s snegleliv, når man drømmer om brændt gummi og udstødningsgasser.

Haren og Skildpadden
Det er historien om haren og skildpadden om igen. Haren er i dette tilfælde den arrogante, selvglade, men populære og charmerende Guy Garné, der som en anden Michael Schumacher vinder det ene racerløb efter det andet. Skildpadden er Theo/Turbo, der har hjertet på rette sted i sin blåøjede tilgang til livet. Theo er drømmende og naiv, men da han bliver Turbo, tilsmiler livet ham ved en tilfældighed. Nu kan han bevise, at man sagtens kan drømme om det umulige og få det til at gå i opfyldelse.

Fjollet, men morsomt
Turbo er en udmærket vellykket børnetegnefilms-pendant til den biografaktuelle Rush. Filmen begynder lidt i sneglefart, og tager sig god tid før Theo bliver til Turbo. Men herefter kommer der fart på både filmen og Turbo, mens der hele tiden lurer en stemme i baghovedet, der spørger; ”hvordan kan sneglen ’kører” uden hjul?”. ”eksisterer der i virkeligheden tacosælgende sneglevæddeløbere?” Eller ”er det realistisk at en snegl kan deltage i et racerløb med mennesker?” Det er selvfølgelig bare en animationsfilm, så de spørgsmål skal man helst lægge fra sig.

Efter den sløve start balancerer Turbo humor, drama og eventyr flot, selvom hele konceptet forbliver fjollet og barnligt, og plottet er ovenud urealistisk selv i sin animationsform. Men de forskellige karakterer Turbo møder er veludviklede og særegne, og der er rigeligt med episoder, der vil fremkalde et smil på læben. For det hele handler jo om en snegl, der vil køre racerløb og tacosælger, der vil være dens manager!

Titel: Turbo
Original Titel: Turbo
Premieredato: 10. oktober 2013
Instruktør: David Soren
Skuespillere: Mathias Klenske, Søren Ulrichs, Simon Stenspil, Mads M, Nielsen, Caspar Phillipson, Shaka Loveless, ENG, Ryan Reynolds, Samuel L, Jackson, Paul Giamatti, Snoop Dogg.
Spilletid: 96 min.
Selskab: 20th Century Fox, DreamWorks Animation, 2013
Genre: Drama , Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.turbomovie.com/
Turbo og hans tålmodige bror
Turbo og hans tålmodige bror
Turbo på racerbanen
Turbo på racerbanen
Turbosnegl og Tacosælger
Turbosnegl og Tacosælger
Pimp dit sneglehus
Pimp dit sneglehus


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...