Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...
Missionen, Der Æ...
Se Den Tony Awar...
Busters Verden A...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Far Til Fire & V...
Far Til Fire & Vikingerne billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Vådområder

10. april 2014 af Monica Svane

6 stjerner Skriv en kommentar

Vådområder billede

Bist du bereit Helen zu sehen?

Hvis du syntes penisser, sperm og andre kropslige væsker er klamme, så kan jeg lige så godt spare dig for besværet - der er ingen grund til at du læser videre.

Hvis du til gengæld er interesseret i et virkelighedsnært portræt af den moderne ungdoms seksualitet, så kig med! Vådområder slår den stupide Spring Breakers på alle områder også når det kommer til neonfarvede, psykedelisk eksperimenterende tøsebørn.

Typisk teenager
Helen Memel (Carla Juri) er egentlig en helt almindelig teenager. Man skulle ikke umiddelbart tro det, da hun har en hang til at eksperimentere med drenge, grøntsager, stoffer og sin forældres kærlighed. Men hun er (heldigvis) tættere på virkeligheden end man lige tror.

Sammen med veninden Corinna (Marlen Kruse) får de tiden til at gå med at erobre mænd, stjæle stoffer og dele brugte (hjemmelavede) tamponer. Oprøret skriger en i ansigtet og selvom Helen ryger på hospitalet efter et lille uheld under den ikke så ugentlige intimbarbering, stopper dramaet ikke. Helen sætter hospitalet på den anden ende med hendes julelege og formår i samme ombæring at fascinere den unge usikre sygeplejerske Robin (Christoph Letkowski).

Skarpt skåret
Helen er stereotypen af et barn ladt i stikken af sine skilsmisseforældre og det indifferente uddannelsessystem. Det er i og for sig ligegyldigt hvilken nationalitet hun har - hun kunne faktisk være dansker og det ville intet ændre.

…og det er lige netop dette, der gør filmen ovenud suveræn. Sjælendt har man set en relevant ungdomsfilm med så knivskarpe budskaber på tværs af alder, køn og nationalitet.

Filmen er baseret på den delvist selvbiografiske roman af samme navn af den engelskfødte TV-personlighed Charlotte Roches, hvilket kun taler for filmens seriøsitet. Historierne er vilde men begribelige og den litterære struktur er langt fra blevet trukket ned over manuskriptet.

Bør nydes provokeret
Vådområder er grænseoverskridende fantastisk og let fordøjelig. Filmen leger med alle aspekter af filmmediets virkemidler i lige så høj grad, som Helen leger med sin seksualitet. Der er helt klart en stor gruppe af mennesker, der ikke vil bryde sig om filmens visuelle provokationer, og man kan ikke benægte, at dette vil opildne en debat om, hvad man kan eller ikke kan tillade sig at vise ungdommen nu-til-dags.

Netop på grund af filmens ekstremitet men samtidigt tætte forhold til virkeligheden, kan man håbe, at dette vil blive the next big thing i folkeskolens faste repertoire. Det kunne i hvert fald være forfriskende. For selvom man har forladt teenageårenes bitre sødme, er der stadig noget at lære af Helen og hendes skøre påfund.

Hvis du på trods af din skræk for kropslige væsker har læst videre og er nået hertil, så tag dette med dig:
Vådområder bør nydes af alle, der ønsker at være en del af den moderne seksualitet.

Titel: Vådområder
Original Titel: Feuchtgebiete
Premieredato: 10. april 2014
Instruktør: David Wnendt
Skuespillere: Carla Juri, Christoph Letkowski, Meret Becker, Axel Milberg, Marlen Kruse, Peri Baumeister, Edgar Selge, Harry Baer
Spilletid: 109 min.
Selskab: Midget Entertainment, United International Pictures 2014
Genre: Andet , Drama , Humor
Link: http://www.feuchtgebiete-film.de/
Corinna (Marlen Kruse), Helen (Carla Juri)
Corinna (Marlen Kruse), Helen (Carla Juri)
Helen (Carla Juri)
Helen (Carla Juri)


banner
Overskrift Højre Block
Druk
Ratched
Bombshell
Officer og Spion
Fantasy Island
TIL SAMA
The Personal His...
Fremad
Rejsen til Utopia
Systembryder



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...