Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Nominerin...
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Druk
Druk billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

We Own The Night

16. november 2007 af Jeppe Krogh

5 stjerner Skriv en kommentar

We Own The Night billede

Det er 1988. Bobby elsker sit job som manger for NY’s hotteste klub, sin usandsynlige lækre kæreste og alle festerne, men bliver tvunget til at tage et valg, da narkokrigen for alvor bryder ud.

Vi er i New York sidst i 1980’erne, coken flyder som vand, og der er ingen ”tømmermænd” ventende om hjørnet. Bobby Green (Joaquin Phoenix) styrer den hotteste bar i byen El Caribe, han elsker de utallige fester og sin kæreste. Han har planer om at starte en hel række af barer i Manhatten-området, men Bobbys familie derimod er ikke så glad for hans livstil. Hans far er den respekterede politikommissær Burt (Robert Duvall) og hans bror er den ambitiøse politibetjent Joseph (Mark Wahlberg), og de vil have Bobby med dem imod bagmændene i den eskalerende krig mod narkotika.

Slutningen af 1980’erne var for manuskriptforfatter/instruktør James Gray en skelsættende periode i opgøret med årtiets overflod. Med udgangspunkt i sit eget liv og historiske fakta, har Gray skrevet og instrueret We Own The Night. Tematikken er ikke så langt fra instruktørens to tidligere film Little Odessa (1994) og The Yards (2000), som også havde Phoenix og Wahlberg i hovedrollerne.

Mens We Own The Night klart er hans bedste film til dato, kan man ikke kalde nogen af Grays film fantastiske eller mesterværker. Fælles for hans film er, at de foregår i NY-området, og at de primært omhandler en eller flere personers personlige kamp mod dramatiske problemstillinger.

Filmen fungerer rigtig godt og er underholdende langt det meste af tiden. I actionscenerne er vi vældig underholdt, men det bliver til tider en anelse for smart og overdramatisk. Her mener jeg f.eks. symbolikken med Bobbys pistol eller hans rolle i politistyrken.

Biljagten i den silende regn er en af filmens absolutte bedste scener. Mens disse scener oftest er filmet, så seerne mageligt har overblik over hele jagten, så vælger Gray at filme hoveddelen af scenen som om, vi selv sad bag rattet af bilen – og man kan sgu ikke se en skid! Man er helt rundt på gulvet, regnen siler ned og slører vores syn, og vi ved knapt nok i hvilket spor, vi kører. Det er meget imponerende.

Når filmen sænker farten og fokuserer på Bobbys familie-fortid og de to brødres anspændte forhold, mangler seeren noget baggrund. Det er tydeligt, at Gray har måttet vælge vigtige aspekter af historien fra. Skuespillerne er skidegode, men intensiteten er ikke så tættet den kunne have været. Mark Wahlberg rammer sin rolle lige på sømmet som helten, der ikke helt har den rette støbning. Især Joaquin Phoenix overrasker positivt ved at være meget mere underspillet, end vi er vant til at se ham.

Alt dette til trods, er We Own The Night en af de bedre actionthrillers – og ambitiøse – derude i det danske filmland, og den er klart værd at se. Stilmæssigt ligner den Martin Scorceses The Departed, omend den ikke er helt på det niveau.

Titel: We Own The Night
Original Titel: We Own The Night
Premieredato: 16. november 2007
Instruktør: James Gray
Skuespillere: Joauin Phoenix, Mark Wahlberg, Robert Duvall, Eva Mendes
Spilletid: 117 min.
Selskab: 2929 Productions, Industry Entertainment
Genre: Thriller
Link: http://www.sonypictures.com/movies/weownthenight/
Alt går Bobby Greens vej.
Alt går Bobby Greens vej.
Og en hot kæreste.
Og en hot kæreste.


banner
Overskrift Højre Block
The Defeated
After We Collided
The Silencing
Like a Boss
Druk
Hamilton
Bridgerton
Equinox
Soul
Timmy Taber: Ing...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...