Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Kraftidioten

3. juli 2014 af Michelle Luna Bordig

4 stjerner Skriv en kommentar

Kraftidioten billede

Stellan Skarsgård spiller ”Årets borger”, som kommer til at koste mange livet, da han vil opnå retfærdighed for hans søn død.

I det snebelagte Norge møder vi Nils Dickmann (Stellan Skarsgård), der lige er blevet valgt som ”Årets borger”. Kort efter får han at vide, at hans søn lige er død af en overdosis. Han er overbevist om at det er en løgn, og at hans søn aldrig ville tage stoffer, derfor beslutter han sig for at finde frem til sandheden og tage hævn.

Nils’ hævntogt viser sig, at sætte gang i et narkoopgør mellem to grupperinger, som består af Greven (Pål Sverre Hagen) på den ene side og den serbiske mafioso Papa (Bruno Ganz) på den anden. De to grupper, tror begge at det er modparten der er skyld i de pludselige forsvindelser af deres bandemedlemmer og der bliver erklæret krig.

Nils’ kone accepterer hurtigt at deres søn angiveligt skulle være narkoman, men da Nils beslutter sig for at finde frem til sandheden begynder deres ægteskab at smuldre. Nils bliver hele tiden udsat for en række nye udfordringer, men han formår på en meget mærkelig måde at bevare roen hele vejen igennem. Selvom han ser rolig ud, er han også meget målrettet og Skarsgård er meget dygtig til at kombinere de to udtryk.

Pål Sverre Hagen, som spiller Greven, formår at stjæle hvert eneste billede han er med i. Han er hensynsløs og væmmes af hans danske ekskone Marit (Birgitte Hjort Sørensen), som ligner en vaskeægte Hellerup-frue iført sin dyre pels. De to kan virkelig finde ud af at skændes og det skaber nogle vidunderlige scener.

Humoren er mørkere end sort, hvilket skydes det meget velskrevet manuskript af Kim Fupz Aakeson. Også visuelt er Kraftidioten meget betagende, og det hvide landskab bliver smukkere og smukkere for hver scene.

Titel: Kraftidioten
Original Titel: Kraftidioten
Premieredato: 3. juli 2014
Instruktør: Hans Petter Moland
Skuespillere: Stellan Skarsgård, Pål Hagen, Bruno Ganz, Birgitte Hjort Sørensen, Jakob Oftebro, Kristofer Hivju, Peter Andersson, Sergej Trifunovic, David Sakurai
Spilletid: 116 min.
Selskab: Miracle Film 2014
Genre: Action , Drama , Humor
Link: https://www.facebook.com/Kraftidioten?fref=ts


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...