Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings

23. november 2021 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings billede

Absolut tålelig Marvel-udgivelse, som bryder med de normale konventioner. Velkommen til kung fu, sære dyr og et opgør med fortiden.

Så er der dømt jubilæum. Den 25. film fra Marvel Cinematic Universe er en realitet. Først tilgængelig gennem Disney+ og nu klar i skiveform. Og lad mig så fejre jubilæet med at annoncere, at der er tale om en meget frisk film af slagsen. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at undertegnede ellers var kørt noget fast i superhelte-genren og ikke rigtig har fundet nogen glæde i den siden tiden med Iron Man- og The Dark Knight-filmene. Jeg synes, at de har en klokkeklar tendens til at blive en gang nonsens spundet over den samme skabelon med meget tynd handling. Økonomien bruges på overdimensioneret actionstøj i stedet for at forme helte og skurke til ikke at være så grå og kedelige. Jeg har helt grundlæggende savnet nerve i persongalleri og formål med en filmatisering. Det vender så faktisk lidt her, for Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings er anderledes original.

Det er særligt miljøet, som fanger mit øje. Her er plads til langtidsflyvning som vi har set det i tilsvarende kampscener fra f.eks. ”House Of The Flying Daggers”, ”Tiger På Spring, Drage I Skjul” og ”Hero”. Velkoreograferede kampscener som går efter manden og ikke væltede biler, bygninger og kaffestel. Tilmed har vi også en atypisk hovedrolle, som lever et helt almindeligt liv, indtil fortid og familiære bånd kalder. Organisationen The Ten Rings skal stoppes, og det kræver at Shang-Chi stopper sin far. Humor og charme er ikke så påklistret som i Marvels øvrige produktioner. Eksempelvis er der en elskelig YouTuber, som i togscenen filmer Shang-Chis slagsmål med en bad guy med et glødende sværd i forlængelse af underarmen. Her giver den rejsende YouTuber sig til at liveoddse på slåskampens vinder. Clash of the Cultures!

Jeg er også ret vild med den kraft, som de ti ringe besidder. Det får nærmest Thors hammer til at ligne en forvokset mælkebøtte til sammenligning. Læg dertil et solidt cast, hvor selveste Ben Kingsley dukker op i en meget uvant rolle og en masse sære dyr også for en rolle at spille, ja, så er jeg rigtig godt underholdt – i forhold til genren. Dejligt at Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings tør være så afvigende. Der skal sikkert også være nogle Marvel-kendere, som - af samme årsag - hader filmen. Ikke desto mindre, så kan jeg godt afsløre at der venter mere af samme skuffe, for selvfølgelig er der et efterspil midt inde i rulleteksterne.

I øvrigt stor cadeau til produktionen ved at pege på Simu Liu i hovedrollen. Et ikke så pokkers etableret navn (primært kendt fra tv-serien Taken), som med timing og indlevelse ikke ender som endnu en Marvel-kliché. Summa summarum, så er Shang-Chi-filmen et friskt pust i forhold til at bringe kung fu ind i Marvels univers. Den er tilpas anderledes til at fange mit øje, og selvom det måske ikke lader sig afsløre i karaktergivningen, så er tre stjerner altså rigtig mange, når man holder det op mod, hvor meget jeg plejer at sukke dybt, når Marvel normalt smadrer sig gennem manuskripter og plots med afsæt i et klik på F5-knappen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Walt Disney Studios ©

Titel: Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings
Original Titel: Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings
Premieredato: 12. november 2021
Instruktør: Destin Daniel Cretton
Skuespillere: Simu Liu, Ben Kingsley, Fala Chen, Tony Chiu-Wai Leung, Tony Leung, Awkwafina, Michelle Yeoh, Meng'er Zhang, Wah Yuen, Florian Munteanu, Jayden Zhang
Spilletid: 132 min.
Selskab: Marvel Studios, 2021
Genre: Action , Adventure


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...